Storstaden som är spelparadis för gamers

Det finns massor av saker att ta till vara på om du reser till Tokyo. Mat, sevärdheterna finns det gott om och det är en stad i ständig rörelse. Staden för även med sig den blomstrande spelkulturen som är känd världen över. Allt ifrån “old school” spel till nästa generations spel är otroligt populära i staden och har haft en stor inverkan på Tokyos kultur hos casino utomlands. Detta är bara en av anledningarna till varför Tokyo är ett spelparadis. Läs vidare för att ta del av resten.

Old school-spel lever och mår bra

På den tiden när Nintendo var giganter kom nästan alla bra Tv-spel från Japan. Zelda, Final Fantasy och Mega Man, för att nämna några, var alla personliga favoriter bland majoriteten av gamers. Dessa lever än kvar i Tokyo i form av många butiker som säljer gamla konsoler och Tv-spel. Det andas nostalgi i denna stad när det kommer till gamla klassiker som verkligen lever upp till dess rykte som spelparadiset.

Arkadspel i massor

Arkader kan vara ett minne blott i väst, men Tokyo har hittat nya sätt att hålla dem vid liv. Tokyo är fullt av arkader som sträcker sig från små källare med några få maskiner, till enorma sjuvånings arkadhallar med alla tänkbara spel. De har tillräckligt med spel att varje våning är dedikerad till en typ av arkadspel. Exempelvis kan en våning vara dedikerad till fightingspel. Arkaderna, med ljudet och all utrustning, erbjuder en upplevelse du bara inte kan få om du spelar Tv-spel hemma.

Barer med Tv-spel teman

I Tokyo kan du njuta av Tv-spel i en barmiljö, vilket i sig inte hör till vanligheterna i storstäder. De olika barerna innehar olika videospel teman. Exempelvis kan du njuta av en god drink samtidigt som du sitter på en bar med Super Mario tema. Eller så kan du gå vidare och besöka 8-bitars baren där du får återuppleva dina barndomsspel. Tokyo är full av barer med olika Tv-spel teman och att du hittar din favorit är inte en omöjlighet på grund av utbudet som erbjuds.

Samlarföremål för Tv-spel

Tokyo är fylld med massor av butiker som helt fokuserar på samlarföremål för Tv-spel som Mario-figurer, Pikachu-dockor etc, det finns allt i stort sätt när det kommer till TV-spelfigurer och liknande. Om du har ett favorit Tv-spel som du gillar och vill samla på dess minnen, är Tokyo platsen att göra det på.

Karaktärer invaderar verkligheten

Som det tidigare nämnts i denna artikel har spel blivit en stor del av kulturen i Japan. Så mycket att karaktärer har börjat ta sig in på Tokyos gator. Exempelvis har gigantiska statyer varit kända för att dyka upp i hela staden, praktiskt taget över en natt, för att antingen marknadsföra eller fira ett nytt spelsläpp. Den här typen av slumpmässiga kampanjer gör det roligt och spännande för gamers att bo i den här staden.

Tokyo får alla coola spelevents

Många kanske känner till att Tokyo får fantastiska Tv-spels shower under ett helt kalenderår. Dock så är det mindre troligt att de flesta känner till samarbeten och evenemang som nästintill sker dagligen. Som sagt, det händer alltid något som gör spelandet i Tokyo ännu mer spännande och därav är staden spelparadiset för gamers.