Brasiliansk vaxningSpabehandling

Brasiliansk vaxning – allt du behöver veta  

Posted

Nyfiken på brasiliansk vaxning – metoden som ger hårfritt på kroppens mest privata delar? Då är du inte ensam! Den här metoden är ett bra alternativ till intimrakning – det är skonsammare och ger ett bättre resultat. Det finns dock några saker som är bra att känna till både inför besöket men också efter.  

 

Så går det till  

Den som bestämt sig för att genomföra en brasiliansk vaxning tar kontakt med en salong och bokar en tid. Väl på plats får man ta av sig helt och hållet på underkroppen. Är håret långt kommer det först att klippas ner till ca 6 mm för att vaxet ska få bra fäste.  

Vaxet värms upp i en speciell behållare och stryks sedan på med en spatel. Därefter väntar man en liten stund på att det ska svalna – det stelnar nämligen under tiden vilket gör att hårstråna fastnar ordentligt i vaxet.  

När konsistensen är lagom rycks vaxet bort med ett snabbt och ganska hårt ryck. Detta kommer kännas eftersom inte bara hårstråna rycks upp, utan även rötterna. Hela behandlingen tar någonstans mellan 30–60 minuter.  

 

Inför behandlingen  

Det finns några saker man själv kan göra för att underlätta besöket vid en brasiliansk vaxning. Till exempel så är det oerhört viktigt med hygien för att förebygga infektioner. En dusch direkt innan besöket är därför smart.  

Skulle du ha någon form av infektion orsakad av till exempel bakterier eller svamp behöver tiden bokas om. Detsamma gäller om det finns sår eller andra skador på området som ska vaxas.   Spa - Pedikyr och ansiktsbehandling

Se också till att inte fundera så mycket på behandlingen i förväg. Det är dumt att skrämma upp sig i onödan och det kan leda till att det blir svårt att slappna av. Ställ frågor till salongen om du undrar eller oroar dig över något, dom är utbildade på området och vill såklart ta väl hand om sina kunder.  

 

Efter behandlingen  

När en brasiliansk vaxning är genomförd är det normalt att området är rött och ömt i upp till 24 timmar. För att inte göra besvären värre ska man undvika att bada i pooler och att utsätta sig för sol.  

En dusch i svalt vatten kan kännas skönt, och se till att klä dig i mjuka och löst sittande bomullskläder! Det är även klokt att avstå från träning någon dag, så att huden får vila och återhämta sig i lugn och ro. När dom första 24 timmarna sedan har passerat kan du återgå till det normala igen.