Flyttips till dig som ska flytta till hus 

Att flytta till hus är lite annorlunda från att flytta från en lägenhet till en annan – din flytt på bästa sätt. Att flytta till hus är något många drömmer om och när det äntligen är dags kan det vara svårt att veta hur man ska gå tillväga. Allt känns plötsligt så stort och det kan lätt kännas lite övermäktigt. Checka in tipsen nedan som du kan ta hjälp av när du ska flytta till hus.

Rensa och packa 

Börja flyttpacka i god tid och gå igenom alla dina ägodelar för att fundera över vad du vill ta med dig till din nya bostad. Vilka möbler passar nya huset? Vad vill du göra dig av med? Passa på att rensa bort saker du inte vill släpa med dig till huset. Sälj, skänk och släng bort sånt du inte längre vill ha kvar. Genom att göra dig av med saker du inte längre vill ha underlättar du flyttdagen något enormt och slipper rensa i efterhand. När det är dags att börja packa är det viktigt att införskaffa tillräckligt många flyttlådor. Man brukar räkna på 1 flyttlåda per kvadratmeter boyta, men detta är dock bara en uppskattning och kan variera. Underskatta inte mängden flyttlådor som krävs. Se till att skydda din ömtåliga saker genom att slå in dem i tidningar, papper eller bubbelplast och packa kartongerna lätt. Märk upp alla flyttlådor för att veta vilken flyttlåda som hör hemma i vilket rum. Detta underlättar otroligt mycket för de som ska hjälpa dig med flytten, oavsett om det är en flyttfirma eller din familj/vänner.  

Boka flytthjälp och flyttbil 

Se till att boka in flytthjälp när du ska flytta till hus, oavsett om du vill anlita en flyttfirma eller ta hjälp av familj eller vänner. Tänk också på att boka in flytthjälp i god tid för att inte riskera att stå själv under flyttdagen. Om du väljer att boka en flyttfirma är det viktigt att du är fullkomligt ärlig med hur stort bohag du har, för att få ett korrekt pris och korrekt hjälp. Om du vill flytta själv bör du boka en lämplig flyttbil du kan packa in dina ägodelar i. Desto större flyttbil du bokar, desto mer saker får plats. Därmed kan det vara att föredra om du bokar en så stor flyttbil som du lagligt får köra och lyckas manövrera. På så sätt slipper du köra lika många vändor fram och tillbaka från din gamla bostad till ditt nya hus. Detta är särskilt viktigt om du ska flytta en längre sträcka, då det kan bli väldigt tidskrävande att behöva köra många vändor. För att göra flytten extra tidseffektiv kan några stycken lassa ut saker från lägenheten, och resterande packa in saker i huset.