Föremål för flyttKollinStam

Att anlita en flyttfirma – hur du undviker fallgroparna

Posted

Något av det mest obehagliga i livet måste vara att lämna ut hela sitt bohag, alla sina ägodelar, i en annan människas händer. Detta är vad mängder av människor utsätter sig för då dem anlitar en flyttfirma. Just därför är det så viktigt att valet blir helt rätt.

Många personer som står inför en flytt funderar på hur dem ska lösa logistiken runt alltihop. Saker ska slängas, det ska grovstädas, lastbil ska hyras och kanske rings också en del familjemedlemmar eller släktingar in för att fungera som bärhjälp. Att anlita en flyttfirma behöver inte vara helt självklart. Om du exempelvis har en sämre ekonomi men kan få mycket hjälp från vänner och familj är det troligtvis ett bättre val att ta vara på dem istället. Men för den som har gott om pengar och är ensam eller har sämre med tid, är en flyttfirma troligtvis ett bra val.

Vanliga fallgropar med flyttfirmor

En flyttfirma erbjuder ofta en rad olika tjänster. Du kan få hjälp med allt ifrån flyttstädningen till transporten. Det är en fantastisk hjälp men kan också bli en dyr historia. Med otur kan du råka välja ett dålig företag där personalen inte är varsamma med dina föremål eller är ohederliga med priserna och låter dig stå för en högre kostnad än vad som getts sken av. Dem vanligaste fallgroparna är just det att saker gått sönder i flytten eller att priset blivit högre än vad som lovats.

Kolla runt med människor du känner

För att undvika detta är valet av flyttfirma det viktigaste. Som kund behöver du ha koll på vilken flyttfirma som gör ett gediget arbete och är pålitlig och vilken som inte är det. Ofta finns det i varje stad mängder av konkurrenter i flyttbranschen, och flera firmor att välja mellan. På internet kryllar det av sajter med rekommendationer och recensioner av flyttfirmor. Dessa bör inte avgöra ditt val, eftersom dem ofta ger tomma löften av din flyttfirma stockholm och ett falskt sken av pålitlighet. Det bästa är istället att fråga släktingar, familj, bekanta, vänner och arbetskamrater efter deras erfarenheter. Rekommendationer från människor du litar på är det allra bästa och mest trovärdiga.

Rekommendationer på internet

Om du ändå tvingas använda rekommendationer på internet för att avgöra ditt val är ett tips att undvika sidor som på något sätt verkar sponsrade. Flyttfirmornas egna hemsidor är självklart inte helt trovärdiga, då dem alla vill göra reklam och locka kunder till just sin firma. På samma sätt kan fler andra hemsidor vara sponsrade eller utgivna av ett visst företag eller en firma i marknadsföringssyfte som flyttfirma stockholm. Om du ska kunna lita på en rekommendation av flyttfirma stockholm och den behöver den vara oberoende. Kända tidskrifter och dagstidningar är kanske det allra mest trovärdiga. En undersökning, recension eller reportage därifrån bör kunna ha åtminstone någon auktoritet i ditt val av flyttfirma.

Försäkringar och yrkestrafiktillstånd

Det är väldigt viktigt att den flyttfirma du anlitar har alla dem tillstånd som krävs för att utföra jobbet. För att få köra yrkestrafik behövs exempelvis ett tillstånd hos Trafikverket. Kolla också så att de har en bra försäkring. Dubbelkolla med försäkringsbolaget att det flyttfirman säger stämmer. Om din flytt inte är ordentligt försäkrad kan den bli rejält mycket dyrare än beräkningarna.