Föremål för flyttKollinStam

Några tips för dig som vill hålla dig motiverad under flytten

Posted

Att flytta innebär ofta att man får ett lass arbete på sitt bord som går utöver ens vanliga arbetsuppgifter och åtaganden. Man har alltså ett extra projekt på sina händer som man ofta inte riktigt ser som ett värdefullt och utvecklande projekt utan snarare något som bara måste bli gjort och gärna med så lite ansträngning som möjligt. Uppgifterna blir dock inte gjorda av sig själv så det enklaste sättet att få dem gjorda är att hålla sig motiverad under flytten.

Ett bra tips för att komma igång

Är att börja med den minsta möjliga uppgiften man har att utföra, när man skall flytta tycker jag att en passande uppgift att sätta igång hela flytten med är att boka sin flyttfirma. Man behöver ändå boka flyttfirma i god tid så det är absolut en bra uppgift att börja med på många olika sätt. För att hitta en bra flyttfirma att boka rekommenderar jag att du söker på nätet. Där finns det mycket att välja på, se till att ta en flyttfirma som är ordentlig och drivs av vettiga människor. F-skattsedel och försäkringar är bra grejer! Se till att din flyttfirma har dem.

För att hålla bollen i rullning

Att ha ett momentum i arbetet är viktigt för att det skall rulla på ansträngningslöst, det är som att rulla en stor snöboll, det är jobbigt i början men när den väl får fart så kan den nästan rulla av sig själv. Genom att dela upp uppgifter som flyttfirma göteborg i mindre delar (ungefär 30 minuter per uppgift är optimalt) så är det lättare att hålla bollen i rullning. Det kan räcka att göra en 30 minuters uppgift per dag för att känna att det rullar på.

Tänk på hur skönt det är när allt är klart

Om du tappar motivationen under flytten så tänk bara på hur härligt ditt nya hem kommer att vara när du väl är färdig med allting när det gäller att vara flyttfirma göteborg. Tänk på hur det kommer att kännas när det nya hemmet är fullt möblerat och färdigt att bo i. Hur det kommer se ut och kännas, använd sedan den här energin av din flyttfirma göteborg till att sätta igång med nästa uppgift och ta in visionen av ditt nya hem så fort du tappar motivation till att göra en uppgift.