Föremål för flyttKollinUncategorized

4 RUT-tips inför flytten

Posted

 

Förutom att köpa ett nytt boende kan en flytt ofta vara associerat med kostnader. Ett smart sätt, eller snarare, ett självklart sätt för att sänka kostnaderna är att göra avdrag som är godkända av skatteverket. Flyttjänster är som underförstått en godkänd anledning till avdrag men regelverket kan vara hårt och ibland otydligt. Därför kommer vi ge dig några tips på hur tjänster kan utföras av t.ex. flyttfirmor för att du ska kunna göra avdrag.

 

Flytt i samma byggnad

Många flyttfirmor är otydliga med att berätta att du kan göra avdrag för flytt mellan två bostäder i samma byggnad. Många som flyttar söker efter större bostad och ofta kan man hitta någon att byta med i sin egna bostadsrättsförening. Det kan då tänkas vara enkelt att flytta men processen är tyvärr fortfarande ganska tung och påfrestande. Då kan du hitta en eller flera flyttfirmor för att ta hjälp, även fast flytten sker i samma byggnad.

 

Flytt för magasinering

Varje år väljer många att flytta till mindre bostäder. Detta innebär ofta att man har för mycket möbler eller inredning från den gamla bostaden som inte får plats i den nya. Flyttfirmor stockholm struntar i vart du ska flytta dina prylar och det gör skatteverket också. För flytt till ett förråd är avdragsgiltigt. Däremot har man ett tydligt villkor för denna typ av flytt, det är att sakerna du väljer att flytta till förvaring måste användas i din nya bostad inom två år. Så magasineringen kan inte vara för evigt.

 

Ta bara hjälp av en chaufför

Om du inte har körkort men fullt fysiskt presterande att packa, flytta och lossa bohaget i Stockholm kan kolla runt bland dina flyttfirmor för att bara anlita en chaufför. Tyvärr har vi ingen information om hur medgörliga bolagen är till denna tjänst men skatteverket anser det vara avdragsgiltigt för en flyttfirma. Det gäller såklart inte bara en chaufför utan generellt sätt arbetskostnaden för personal som hjälper dig med flytten. Flyttfirmor hjälper garanterat till med det om du frågor.

 

Låt flyttgubbarna ta hand om gardinerna

Till sist vill vi tipsa om att tjänsten du betalar för ofta inte tar slut när bohaget har anlänt. Enligt skatteverkets regler kan du göra avdrag om någon hjälper dig med att sätta upp eller ta ned gardinerna. Detta gäller även tavlor och armaturer. Detta beslut bygger egentligen på att de är omöjliga att flytta utan nedmontering. På samma sätt har du rätt göra avdrag för andra arbetet som krävs när möbler eller inventarier inte kan flyttas direkt utan kräver en nedmontering.

Vi hoppas dessa fyra tips gör att du får en tydligare bild om hur man kan göra avdrag för sina flyttjänster. Att ta hjälp av proffs är ingen dum idé.