Föremål för flytt

Flyttips för nya husägaren 

Posted

Om du ska flytta till hus är det många saker att hålla koll på. Vissa saker kan nämligen skilja sig från en flytt mellan lägenheter. Bland annat kan en flytt till hus vara ett ypperligt tillfälle att se över dina el- och bredbandsavtal. 

Flytta eller teckna elavtal 

Något som är bra att se över i samband med flytt till hus är elavtalet. Faktum är att en av de absolut största kostnaderna med att bo och leva i hus är att betala elräkningen. Elförbrukningen i hus är väldigt mycket större än i lägenheter, eftersom det helt enkelt ofta handlar om en mycket större yta. Vad elkostnaden består av är delvis elnätet, vilket möjliggör för ditt hus att ta emot el. Kostnaden består även av all el som går åt varje månad till saker som belysning, laddning av elektronik och uppvärmning. Huset du köper ska redan vara kopplat till ett specifikt elnät. Elhandelsleverantör får du välja själv. När du ska flytta är det viktigt att du antingen flyttar ditt elavtal, alternativt säger upp ditt befintliga avtal och tecknar ett nytt. Därmed är det ett ypperligt tillfälle att se över om du är nöjd med ditt befintliga avtal eller om du vill börja på en ny kula. Se till att välja en miljömedveten elhandelsleverantör som använder sig av förnybara energikällor för att göra miljön än tjänst. Se till att se över ditt elavtal och teckna nytt i god tid innan du ska flytta. I många fall behöver du inte anmäla din flytt förrän strax innan flytten men det är bäst att inte vänta för länge. Om du vill säga upp ditt elavtal kan du behöva vara ute någon månad i förväg för att slippa behöva betala dubbelt efter du flyttat. Flyttkartonger

Teckna bredbandsavtal 

I dagens samhälle är vi beroende av att ha ett fast fungerande internet i våra bostäder, klicka här. Se därför till att teckna bredband till ditt hus. Många villor har nu för tiden ett fast bredband via sitt telefonjack i bostaden. Det börjar dock bli allt vanligare att villor har möjlighet till fiberanslutning. Det kan vara bra om du frågar mäklaren eller säljaren vad för slags anslutning som gäller i huset. I vissa fall kan det även vara några bestämda operatörer som gäller för anslutningen, vilket kan vara bra att vara medveten om. Eftersom det finns ett stort utbud av olika bredbandsleverantörer ute på marknaden kan du jämföra hastighet, priser och villkor för att hitta bästa möjliga bredbandsleverantör utifrån dina behov. Om du ska teckna ett nytt bredbandsavtal kan det vara smart att teckna detta några dagar innan du planerar att flytta in i huset. På så sätt kan du vara säker på att ditt internet är igång när du flyttat in.